четвер, 14 квітня 2016 р.

Лілія Гриневич стала міністром освіти і науки нового уряду



Лілія Гриневич стала Міністром освіти і науки нового уряду
14.04.2016
Щойно на засіданні Верховної Ради України прем’єр-міністр Володимир Гройсман оголосив новий склад Кабінету Міністрів. Після обговорення депутати віддали 239 голосів “за”.
Новим Міністром освіти і науки України стала Лілія Гриневич.
    Лілія Михайлівна – політик, народний депутат України, опікувалась освітою на посаді голови Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти. За її головування засідання комітету набули публічності, адже саме вона наполягла на прямих трансляціях цих заходів.
    Вона ініціаторка фундаментальних реформ освітньої та соціально-гуманітарної сфер. Серед яких, зокрема, впровадження системи ЗНО, розробка та ухвалення нового Закону України «Про вищу освіту», прийняття змін до Бюджетного кодексу та Закону про дошкільну інклюзивну освіту тощо.
     Лілія Гриневич є поборницею соціального захисту педагогічних і наукових працівників, збереження науково-педагогічного кадрового потенціалу країни, вдосконалення прийому на навчання,  збереження інфраструктури та фінансування системи ПТО.
    Крім того, Лілія Михайлівна відстоює нові підходи до освітньої та наукової політики, що відповідають сучасним світовим тенденціям, активно сприяє розвитку співпраці освітянської галузі з роботодавцями.