вівторок, 3 листопада 2015 р.

Сергій Квіт про підвищення зарплати педагогам

 

С.Квіт запропонував прив’язати зарплату шкільного вчителя до середньої зарплати у промисловості

КИЇВ. 3 листопада. УНН. Міністерство освіти і науки планує прив’язати зарплату вчителів до середньої зарплати в промисловості. Про це сказав міністр освіти і науки Сергій Квіт в ефіри ранкової програми телеканалу "1+1", передає УНН.
“Нам потрібно поважати вчителів, більше їм платити, а тому більше з них вимагати. І "вчитель" повинна бути престижна професія і це напряму пов’язано з зарплатою. Ми плануємо прив’язати зарплату вчителів до середньої зарплати в індустрії, тобто у промисловості. А також пряму залежність зарплати від кваліфікованості вчителя”, — сказав міністр.
Раніше у жовтні голова комітету ВР з питань науки та освіти Лілія Гриневич заявляла про підвищення зарплат вчителям, які пойшли процедуру сертифікації.

9 листопада - День української писемності і мови





      9 листопада - День української писемності та мови. На Українському радіо відбудеться радіодиктант національної єдності.
     Так, спеціально підготовлений текст диктуватиме лінгвіст та радіоведучий Олександр Авраменко із студії, а почесні гості писатимуть його в аудиторії ім. М. Максимовича Київського національного університету ім. Тараса Шевченка.
    Серед гостей будуть віце-прем’єр-міністр з гуманітарних питань В’ячеслав Кириленко, міністр освіти Сергій Квіт, перший заступник голови Держкомтелерадіо Богдан Червак, директор Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович, митці, науковці, громадські діячі, а також двадцять найкращих учнів київських шкіл.
    Диктант вперше транслюватиметься одночасно в радіо- та телеефірі. Причому в телеефірі він транслюватиметься з сурдоперекладом, щоб люди із вадами слуху теж мали змогу долучитися до патріотичного флеш-мобу.
    Крім того, цього року радіодиктант отримав статус міжнародного. Про свою участь у написанні диктанту офіційно оголосили українські громади китайських міст Шанхая і Тяньшоу.
    У диктанті можуть взяти участь всі охочі. Для цього достатньо увімкнути об 11:00 перший канал Українського радіо або телеканал “UA.Перший”. Диктант складатиметься зі 160-170 слів. Для перевірки слід надіслати його протягом двох днів на адресу Українського радіо.
    Для переможців, які напишуть диктант без жодної помилки, підготовлені спеціальні призи – книги з авторськими автографами. А КНУ імені Тараса Шевченка подарує декому із переможців “Кобзар” Т. Шевченка.